Címke: anyanyelv
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2024.04.19.

A Szép Magyar Beszéd győri ünnepe

Három napon át ismét Győrben zajlik a Szép Magyar Beszéd ünnepe, az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött ugyanis a sorrendben immár 58. Kazinczy-verseny. Több száz magyarországi és határon túli fiatal, illetve felkészítő tanáraik érkeztek Győrbe, hogy összemérjék tudásukat a magyar nyelv kárpát-medencei döntőjében. A városházi megnyitón dr. Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, a Szép Magyar Beszéd verseny nem csak a magyar nyelv, de a magyarság ünnepe is.

J. Kovács Andrea 2023.04.24.

Átadták az idei Kazinczy-díjakat

Vasárnap reggel a győri városháza dísztermében ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárult az 57. Kazinczy-verseny kárpát-medencei döntője. A másfél száz résztvevőből húsz gimnáziumi és tizenöt szakképző iskolás diák térhetett haza Kazinczy-éremmel. Megyénkből Póczik Antónia, a Kazinczy Gimnázium, és Gál Gréta Ramóna, a mosonmagyaróvári Bolyai János Technikum tanulója érdemelte ki a rangos elismerést. További húsz diák az Anyanyelvápolók Szövetsége különdíjával gazdagodott, köztük Radich Kornélia, a mosonmagyaróvári Kossuth Gimázium, valamint Kovács Bálint, a győri Bercsényi Miklós Technikum tanulója.

J. Kovács Andrea 2023.04.14.

Szép Magyar Beszéd a Kazinczy Gimnáziumban

Anyanyelvünk elkötelezett hívei találkoznak jövő hétvégén városunkban. Április 21-22-23-án immár 57. alkalommal rendezik meg a Kazinczy-verseny Kárpát-medencei döntőjét, melynek fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Győr+ 2022.07.16.

Gyökeret és szárnyakat kaptak

A hazaszeret megélésére és a határokon átnyúló összmagyar együvé tartozás fontosságára hívta fel a figyelmet az a két győri esemény, amelyeken dr. Pergel Elza alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és a díjazottakat.

J.K.A. 2022.04.20.

Kazinczy-verseny ötvenhatodszor

Immár 56. alkalommal rendezik meg a hétvégén a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjét városunkban. Az esemény fővédnöke dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke.

J. Kovács Andrea 2022.02.21.

Szellemi otthonunk az anyanyelv

Ma van az anyanyelvek nemzetközi napja. 1999-ben az UNESCO közgyűlése döntött arról, hogy minden év február 21-én emlékezzenek meg a Föld nyelvi sokszínűségéről, illetve a veszélyeztetett nyelvekről. A jeles nap apropóján Nyíri Péterrel, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatójával beszélgettünk.

Hirdetés