Hirdetés
Címke: allergia
Hirdetés
MTI 2022.08.04.

Itt a parlagfűszezon

Nő a légköri koncentráció, már többfelé tüneteket okoz a parlagfű virágpora.

Kárpát Zsolt 2022.07.22.

Hőségben nehezebb elviselni az allergiát

Hamarosan indul a parlagfű szezon, ami egyre több embernek okoz egészségügyi problémát, különféle tüneteket. A parlagfűre érzékenyeknek azt tanácsolja dr. Máté Csongor háziorvos, hogy ilyenkor érdemes a gyomnövény tömeges megjelenése előtt már szedni az allergia elleni készítményeket. Ugyancsak hatékony és hatásos, ha lakásunkban házi légszűrőt használunk.

Győr+ 2022.05.22.

Mit tehetünk a gyomnövények okozta panaszok megelőzésére?

A napsütés és a csapadék hatására a gyomnövények erőteljes fejlődésnek indultak. Érzik ezt a kertészkedők és az allergiások is. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a tünetek kialakulást? Erről kérdeztük Horváth Ernőt, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának koordinátorát.

MTI 2022.05.03.

Súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak a pollenallergiások

Az idei szezonban az átlagosnál súlyosabb tüneteket is okozhatnak a pollenek az arra allergiásoknál, sok embernek komolyan romlott az életminősége az erős allergiaszezon miatt - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa az asztma világnapján.

Győr+ 2022.04.19.

Mire számíthatnak az allergiások?

Amint a változékony időnek vége, a pollenallergiások tünetei fel fognak erősödni. A négynapos hosszú hétvégén feltehetően sok allergiás fogyhatott ki az allergiaelleni szerekből, így kedden rögtön indulhatnak a patikába.

Németh Boglárka 2022.02.23.

Az ételallergia nem játék

Egyre több az allergiás gyermek Magyarországon, nemrég egy kisfiú halt meg, mert egy földimogyorót tartalmazó tortát evett meg az iskolában, hiszen sem ő, sem a szülei tudták, hogy allergiás. Az AllerGéniusz Egyesület 2018-ban azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet arra: az ételallergia nem játék. A januári tragédia kapcsán pedig egy kampányt is kidolgoztak.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat