Hirdetés
Címke: allergia
Hirdetés
Győr+ 2022.05.22.

Mit tehetünk a gyomnövények okozta panaszok megelőzésére?

A napsütés és a csapadék hatására a gyomnövények erőteljes fejlődésnek indultak. Érzik ezt a kertészkedők és az allergiások is. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a tünetek kialakulást? Erről kérdeztük Horváth Ernőt, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának koordinátorát.

MTI 2022.05.03.

Súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak a pollenallergiások

Az idei szezonban az átlagosnál súlyosabb tüneteket is okozhatnak a pollenek az arra allergiásoknál, sok embernek komolyan romlott az életminősége az erős allergiaszezon miatt - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa az asztma világnapján.

Győr+ 2022.04.19.

Mire számíthatnak az allergiások?

Amint a változékony időnek vége, a pollenallergiások tünetei fel fognak erősödni. A négynapos hosszú hétvégén feltehetően sok allergiás fogyhatott ki az allergiaelleni szerekből, így kedden rögtön indulhatnak a patikába.

Németh Boglárka 2022.02.23.

Az ételallergia nem játék

Egyre több az allergiás gyermek Magyarországon, nemrég egy kisfiú halt meg, mert egy földimogyorót tartalmazó tortát evett meg az iskolában, hiszen sem ő, sem a szülei tudták, hogy allergiás. Az AllerGéniusz Egyesület 2018-ban azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet arra: az ételallergia nem játék. A januári tragédia kapcsán pedig egy kampányt is kidolgoztak.

Győr+ 2021.07.22.

Virágzás előtt a parlagfű, július végén már tüneteket okozhat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) irányítása alá tartozó Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai alapján még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, azonban a szezonkezdet – előrejelzések alapján – a pollenszórás július utolsó napjaiban a parlagfűvel fertőzött területeken már tüneteket okozhat.

Tóth Vivien 2021.07.20.

Karbantartás hiányában súlyos betegségeket okozhat a klíma

Az évek során óriási kereslet lett a légkondicionálókra, viszont kevesen tudják a helyes karbantartás szabályait. A klíma időszerű tisztítása nélkül a készülék melegágya a gombáknak és baktériumoknak, amit belélegzünk működése során. A kánikulában a légkondi áldás lehet, azonban ha nem tartunk be néhány szabályt, akár átokká is válhat.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat