Címke: allergia
Hirdetés
Dr. Széna Andrea bőrgyógyász 2024.04.21.

Ha tavasz, akkor allergia?

A jó idő eljövetele sokak számára egyet jelent a kínzó tüsszögéssel, viszkető szemekkel, másoknál ekcémás bőrtünetek fellángolásával vagy napallergiás bőrtünetekkel.

P. Csapucha Adrienn 2024.03.21.

Epipen: életmentő segítség az önkormányzattól!

Jelentős támogatást nyújt az önkormányzat a város fenntartása alatt álló óvodáknak és bölcsődéknek azzal, hogy életmentő készítményeket adományoz az intézményeknek, összesen 96 darabot közel 1,7 millió forint értékben. Az Epipen rovarcsípések, ételek, gyógyszerek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, vagyis az anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható. Az injekciós steril oldat használatáról a városháza Dísztermében, szakembertől kaphattak segítséget az óvónők, nevelők.

MTI 2023.08.28.

Pollenhelyzet: tart a parlagfűszezon csúcsidőszaka

A hét elején a parlagfű virágporának koncentrációja országos átlagban nagyon magas, ugyanakkor a kedden és szerdán érkező lehűlés hatására csökkenhet a pollenkoncentráció, enyhülhetnek az allergiás tünetek - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hétfőn közzétett pollenjelentésében.

Győr+ 2023.08.09.

Elkezdődött a parlagfűszezon

A parlagfű országszerte virágzik, a pollenkoncentráció országosan a tüneteket okozó alacsony-közepes tartományban alakul, azonban a melegebb területeken már elérheti a magas szintet. Hétvégétől pedig a meleg idő visszatértével a pollenkoncentráció gyors növekedésére kell felkészülni – figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Németh Boglárka 2023.08.04.

Dübörög a parlagfűszezon

Javában zajlik a parlagfűszezon, városunkban is sokan allergiásak, ami idén ráadásul már július közepén elkezdődött és megjósolni is nehéz, hogy meddig tart.

Győr+ 2022.09.08.

Pollenallergia – gyakorlati tanácsok a tünetek csökkentésére

Az allergia mára népbetegséggé vált, ősszel leggyakrabban a pollenek és egyes kültéri penészgombák okoznak légúti panaszokat. Érdemes szakorvoshoz fordulni, aki nem csak a pontos diagnózist állítja fel, de segít a tünetek kezelésében is.

Hirdetés