Címke: Afganisztán
Hirdetés
MTI 2021.08.31.

A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) keddi tájékoztatása szerint folytatja humanitárius segítségnyújtási tevékenységét Afganisztánban a külföldi csapatok kivonulását és a tálib hatalomátvételt követően.

MTI 2021.08.31.

Az utolsó amerikai katona is elhagyta Afganisztánt

Az Afganisztánt uraló tálib lázadók történelmi pillanatként értékelték hétfőn, hogy az utolsó amerikai katona is elhagyta az országot, örömünnepet ültek e felett - jelentették hírügynökségek Kabulból.

honvedelem.hu 2021.08.27.

A magyar katonák senkit nem hagytak hátra

Augusztus 25-én éjjel hazatért az a speciálisan összeállított különleges műveleti osztag, amely összesen 540 magyar, amerikai, osztrák és afgán állampolgárt menekített ki Afganisztánból. A sikeres kimenekítési akcióról dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tartott rendkívüli sajtótájékoztatót augusztus 26-án, csütörtökön, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

MTI 2021.08.27.

Újabb katona halt meg a merényletben, száz felett a halottak száma

Tizenháromra emelkedett a kabuli repülőtérnél elkövetett terrorcselekményben meghalt amerikai katonák száma - közölte az amerikai hadsereg csütörtök este, miközben amerikai médiumok szerint már száz fölé emelkedett a két robbantásos merénylet és az azt követő tűzpárbaj halálos áldozatainak száma.

MTI 2021.08.26.

Öngyilkos merénylet Kabulban: 72 halott

Robbanás történt az afgán főváros, Kabul repülőterénél - közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok.

Győr+ 2021.08.26.

Épségben hazaértek a magyar katonák

Éjjel landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a Magyar Honvédség két utasszállító repülőgépe, amellyel hazatért az afganisztáni kimenekítési feladatokban részt vevő valamennyi magyar katona.

MTI 2021.08.23.

Varga Judit: meg fogjuk védeni Magyarországot és az európai határokat

A kormány meg fogja védeni Magyarországot és az európai határokat, a segítséget pedig oda fogja elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán, azzal kapcsolatban, hogy az afganisztáni eseményeket követően Európában ismét napirendre került a migráció témaköre.

MTI 2021.08.19.

Már Frankfurtban van az Afganisztánból kimentett 26 magyar

Csütörtök hajnalban megérkezett a németországi Frankfurtba az 26 magyar állampolgár, akiket Afganisztánból menekítettek ki repülőgéppel - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Hirdetés