Hirdetés
Időjárás

Visszatér a szeles idő

Fotó: Győr-Szol Zrt.
Győr+
2022.02.06. 08:01

Már ma megkezdődik az időjárás átalakulása, hétfőn pedig újabb hidegfront érkezik, sokfelé viharos erejű széllel. Csapadék is több helyütt előfordulhat.

Hirdetés

Vasárnap kezdetben találkozhatunk naposabb tájakkal, majd napközben az ország nagy része fölött erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként beborul az ég, és északnyugaton, valamint északkeleten elszórtan időnként jelentéktelen eső is előfordulhat. Délen, délkeleten lehet szűrt napsütés. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban északon és északkeleten erős lökések kísérhetik. Reggelre délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -7 és -1, kora délután 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn újabb hidegfront érkezik északnyugatira forduló, sokfelé erős, viharos széllel, többfelé esővel, záporral, helyenként hózáporral és hódara záporral. Napközben néhol zivatar is kialakulhat. A maximumok 5 és 10 fok között alakulnak.

Kedden szeles marad az idő, többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Eleinte sokfelé napos időre van kilátás, azonban délután egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki futó zápor. Napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Hirdetés

Szerdán egyre többfelé kisüt a nap, de északkeleten helyenként még kisebb eső előfordulhat. Több tájegységünkön még élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Csütörtökön sokfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. A délnyugati szél keleten, észekkeleten lehet élénk, máshol nem lesz jelentős a légmozgás. 8-15 fokra számíthatunk a kora délutáni órákban.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #időjárás | #Magyarország | #tél |
likeold
a fb oldalunkat