Hirdetés
A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése

Újraindulnak a közlekedési vizsgák vidéken

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.05. 15:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg - közölte a tárca.

Hirdetés

Az elmúlt bő másfél hónapban csak a tárca külön engedélyével lehetett vizsgákat szervezni.

A korlátozó intézkedések a védekezés új szakaszában szigorú menetrend szerint, fokozatosan enyhíthetőek. Vidéki vizsgaidőpontokat tehát újra lehet igényelni, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg.

Hirdetés

A fővárosban és Pest megyében ugyanakkor érvényben maradnak az eddigi korlátozások.

A vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek, a budapesti és Pest megyei lakosok ebből a célból sem utazhatnak az ország másik részébe.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta: „a vizsgaközpont csak azokat a vizsgákat és utánképzéseket szervezi meg, amelyek helyszínén járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni.

A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot”.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #közlekedés | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat