Töretlen a győriek utazási kedve

Ficsór Dávid depositphotos.com
2023.02.15. 13:14

A koronavírus járvány intenzív két évét követően az energiaválság, a magas infláció és a szomszédunkban zajló háború sem tántorítja el a győrieket és a Győr környékén élőket az utazásoktól. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik belvárosi utazási iroda vezetője.

Télen továbbra is sokan utaznak Mexikóba, a Dominikai Köztársaságba, Zanzibárra, és újra közkedveltté vált Thaiföld, miután eltöröltek minden covid szabályozást az országban. Az ázsiai állam olyannyira népszerű, hogy sokan már a jövő őszi, téli, tavaszi utazásukat is lefoglalták, hiszen, aki nem foglal időben, az vagy lemarad a nyaralásról, vagy sokszoros áron repülhet álmai üdülőhelyére.

Ha az időtartamot nézzük, általában a 8 nap 7 éjszakás turnusokat választják a leggyakrabban, azonban minél távolabbi a célország, annál hosszabb idei tartózkodnak ott a nyaralók. Nagy általánosságban az elmúlt évekhez képest 25%-al drágábbak jelenleg az utazások, de az áremelkedés függ a különböző desztinációktól is.

Az utazásszervezők is átalakították a kínálatot. Főszezonban a last minute utak eltűntek, mert a charter járatok megtelnek. Az előfoglalás került újra előtérbe, de főszezonon kívül már találnak megfelelő ajánlatokat rövid időn belül is.

Töretlen népszerűségnek örvendenek a győriek körében a jó kategóriás belföldi wellness szállodák is. Erre pedig előszeretettel használják fel a SZÉP kártyájukat az emberek.

Illusztráció: depositphotos.com

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #külföld | #nyaralás | #utazás |