Hirdetés
Tömeges szabályszegés

Több tucatnyian fordultak meg és tolattak vissza az autópályán

Ilusztráció: Magyar Közút
Győr+
2021.08.26. 11:20

Augusztus 22-én, vasárnap az M1-es és az M3-as autópályán is történtek balesetek, amelyek miatt több kilométeres torlódások alakultak ki. A közlekedők közül többen gondolták, hogy a nem kívánatos torlódást elkerülve inkább megfordulnak vagy visszatolatnak, ezzel további balesetveszélyes helyzetet teremtve.

Hirdetés

A Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy az előttünk álló utolsó nyári hétvégén is várhatóan nagy lesz a hazai és a nemzetközi forgalom a gyorsforgalmi utakon, így sajnos könnyen előfordulhat, hogy torlódással is járó balesetek lassítják majd a közlekedőket. A Magyar Közút azonban kiemelten felhívja a figyelmet és arra kér mindenkit, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék a videón látottakat, hiszen azzal nemcsak szabályt sértenek, hanem balesetveszélyes helyzeteket teremtenek és megnehezítik a baleseti mentésben résztvevők munkáját is. Ez alól csak azok az esetek jelenthetnek kivételt, ha rendőri irányítás áll fenn vagy kifejezetten irányváltásra figyelmeztető jelzés van kitéve.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy ezen a hétvégén is még indulás előtt és egy esetleges torlódás közben is a meggondolatlan akciók helyett tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon. Továbbá érdemes figyelni az autópályák felett kihelyezett digitális változtatható jelzésképű táblákat is, hiszen egy-egy baleset vagy munkavégzés esetén, ezeken a táblákon is folyamatosan frissülő közlekedési információk láthatók, melyek segítik az autósokat a további útvonal megtervezésében.

Hirdetés

Az esetről készült kamerafelvételt a Magyar Közút az Instagram oldalára töltötte fel.

Kapcsolódó témák: #autópálya | #baleset | #Magyar Közút |
likeold
a fb oldalunkat