NÉBIH

Street food vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih

Fotó: NÉBIH
MTI
2021.03.04. 10:32

Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel - tájékoztatta a Nébih az MTI-t csütörtökön.

Kiemelték: a hatóság 23 tétel nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vont ki a helyszínen a forgalomból.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van” – jelezte a Nébih.

Az étteremben a működési engedély alapján kizárólag tisztított zöldséget és gyümölcsöt, valamint konyhakész, mindössze hőkezelést igénylő húst használhattak volna – ismertették. Ezzel szemben tisztítatlan zöldséget, földes árut, továbbá nem csak hőkezelést igénylő húst is tartottak – tették hozzá.

A Nébih továbbá kifogásolta, hogy nem volt kitakarítva a mosogató helyiség és a közlekedő, túlzsúfolt volt a helyiség és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges szerek.

A vendéglátóhely a hiányosságok kijavítása után, a hatóság helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét – közölte a Nébih.Kapcsolódó témák: #élelmiszerek | #élelmiszeripar | #Nébih | #vendéglátás |