Rémhírterjesztő sms-ek: nyomozást indított a rendőrség

Győr+
2022.12.09. 14:39

Több hírportál is arról ír, hogy sms-üzeneteken keresztül próbálják rávenni az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankokból. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt nyomozást december 9-én a rendőrség. A jelenleg ismeretlen elkövető vagy elkövetők bankpánik kialakulására alkalmasnak látszó valótlan tartalmú információ(ka)t és üzenete(ke)t tett(ek) közzé informatikai és távközlési eszközökön. A nyomozás során a tanúk kihallgatása, az elkövetői kör azonosítása folyamatban van.

Az MTI eközben arról, ír A Magyar Nemzet szerint “a dollárbaloldal áll az akció mögött”, mivel Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke délután az üzenetek szövegével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót, valamint az SMS-ek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a “dollárbaloldal kampányát támogató SMS-dömping idején”.

A portál továbbá azt is feltételezi, hogy “az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni” – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Forrás: police.hu / MTI

Kapcsolódó témák: #Magyarország | #rémhírterjesztés | #rendőrség | #sms |