Rekord a januári foglalkoztatottsági adatokban

Győr+
2023.02.01. 13:26

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2022 januárjához képest további 5 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így 2023 januárjában mindössze 243.578 munkát keresőt tartottak nyilván.

Ez a januári hónapokat tekintve a valaha volt legkedvezőbb eredmény, még egyszer sem nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma az év első hónapjában a rendszerváltás óta. Hozzátehető, hogy 2010 januárjában a regisztrált álláskeresők száma meghaladta a 650 ezer főt – írja a kormany.hu.

Az eredmény is rámutat, hogy Magyarországon a munkaerőpiac továbbra is feszes, a háború és a magyarok által elutasított szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is sikerül megvédeni a teljes foglalkoztatottságot és így a családokat.

Az alig néhány hete indított Vállalkozások Munkaerő Támogatása és a Munkatapasztalat szerzést elősegítő programokra már több mint 2 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, 2 milliárd forintot meghaladó értékben, ami érdemben elősegítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését.

Annak érdekében, hogy 2023 egészében válságálló legyen a gazdaság és kivédjük a recessziót, a Kormány gazdasági védvonalat hozott létre. A napokban induló 700 milliárd forint keretősszegű Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal már 3.000 milliárd forintnyi, azaz a GDP 4 százalékának megfelelő olcsó finanszírozási forrás elérhető a vállalatok számára, a magas kamatkörnyezetben is.

Kapcsolódó témák: #foglalkoztatás | #gazdaság | #munkaerőpiac |