Mindent tagad és panasszal élt a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

Győr+
2023.01.13. 14:34

A Bors és a Blikk egybehangzó értesülései szerint minden tagad és a gyanúsítás ellen is panasszal élt a csütörtök esti budapesti rendőrgyilkosság miatt őrizetbe vett férfi.

Hirdetés

A Bors szerint a zavartan viselkedő férfi a gyilkosság helyszínén azt állította, hogy csak önvédelemből szúrt.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen – írja a a Blikk.

Az ügyészség közleményében azt írja:.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. január 12-én 22 óra körül egy Budapest XI. kerületi társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

Korábban ma a témában:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #rendőrgyilkosság |