Hirdetés
Bűncselekmény

Megtalálták egy 2010-es gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Illusztráció: Pixabay
MTI
2021.05.25. 10:05

Megtalálták a 2010-es máriapócsi gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a jelenleg is börtönben lévő férfi letartóztatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tett indítványt.

Hirdetés

Martossy György főügyész, a megyei főügyészség megbízott vezetője az MTI-hez kedden eljutatott közleményében azt írta, 2010 szeptemberében egy idős férfit találtak holtan rokonai a családi házában, a rendőrség emberölés miatt indított nyomozását azonban két év múlva fel kellett függeszteni, mert nem találták meg az elkövetőt.

Az eljárás folytatását a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el 2020 augusztusában, mert új bizonyíték merült fel, amit korábban még nem vizsgáltak meg.

Hirdetés

Az újabb szakértői vizsgálat alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy az emberölést egy a jelenleg is erőszakos bűncselekmények miatt fegyházbüntetését töltő férfi követte el, ezért őt a rendőrség idén februárban gyanúsítottként hallgatta ki – ismertette Martossy György.

Hozzátette, a gyanúsított tagadja bűnösségét, védekezését azonban több bizonyíték cáfolja, illetve jelenleg is tartanak olyan nyomozati cselekmények, amelyek még jobban alátámaszthatják a bűnösségét.

A férfi 2021. május 28-án szabadulna a fegyházból, azonban az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, ezért indokolt őt egy hónapra letartóztatni – közölte a főügyész.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat