Már ezernél is több esetben kérték a tűztoltók segítéségét a szél miatt

Győr+ Győr+ Archívum
2023.02.04. 12:57

Továbbra is nagyon sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak hazánkban. Déli tizenkét órakor ezer felett állt a segítségkérések száma kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, házak megbontott tetejéhez.

Leginkább az ország észak-nyugati, nyugati részében és a fővárosban okoz károkat az erős szél, azonban már az ország is részéből is érkeznek bejelentések.

Győr-Moson-Sopron vármegyében Mezőörs térségében a 81-es főút 59-es szelvényénél letört egy fa nagy ága, akadályozva a forgalmat. Komár-Esztergom vármegyében, Szárligetnél, az 1-es főt 44-es és a 45-ös kilométerszelvénye között egy tíz méteres fa dőlt ki, egy sávot teljesen lezárva.

Tata térségében, az M1-es autópálya 67-es szelvénye környékén, a határ felé vezető oldalon a lehajtóra dőlt egy fa. A Fejér vármegyei Velencén a Szabolcsi úton több villanyoszlop is megdőlt, ezt az útszakaszt lezárták. A somogyi Barbacson a vasúti átjáróban egy fő dőlt a sínekre. Békéscsabán a vasútállomáson szintén egy fa dőlt a sínre. A csongrádi Ásotthalmon felkapott a szél egy könnyűszerkezetes garázst. Miskolcon a Tárkányi Béla utcában megbontotta a szél egy lakóház bádog tetőszerkezetét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagydobos térségében, a 463-as vasúti szelvénynél fa dőlt a sínekre. – ismertetett néhány esetet a több mint ezerből a katasztrófavédelem.

Nyitóképünk illusztráció!