MÁV: jelentős fennakadások a dunántúli vasútvonalakon

Győr+ MÁV
2023.02.04. 11:30

Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a forgalmat, több szakaszon szünetel a közlekedés. A vonatok várakozásra kényszerülnek, helyenként pótlóbuszokra kell átszállni, az eljutási idő jelentősen megnő, akár többórás késések is kialkaulhatnak.

A vasúttársaság kéri az utasoktól, hogy a meteorológiai riasztás miatt a katasztrófavédelem által közzétett felhívásnak megfelelően lehetőleg ne induljanak útnak.

A dunántúli vonalakon a vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmmel közösen folyamatosan végzik a kárelhárítást, de a vonatközlekedésben jelentős fennakadások vannak.

Utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál. (Forrás: MÁVINFORM)

A MÁVINFORM Facebook oldalán a kommentekből egyelőre az derül ki, hogy Győrt érintő vasútvonalak közlekedésében nincs fennakadás, azonban arról is beszámolnak az utasok, hogy a MÁV applikációja szerint nincs fennakadás, de „Kelenföld-Déli illetve Tatabánya-Oroszlány között van korlátozás, ez kihathat azért az említett szakaszra is.”

Illetve egy másik komment arról számol be, hogy reggel Győrből Szombathely felé azért nem volt minden zökkenőmentes: „Én reggel indultam ezen a vonalon, Győrben le kellett szállnunk, eljönni Csornára, innen személyvonat visz Szombathelyre, két óra késéssel, szóval itt is van valami akadály..”

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #Mávinform | #vihar | #viharkár |