Hirdetés
Operatív törzs

Leszállóágban vagyunk, de a járványnak még nincs vége

Koronavírus - Oltás Gyulán
Győr+
2021.05.04. 11:43

„Folyamatosan, napról-napra javulnak a magyarországi járványügyi adatok, de a járványnak még nincs vége - hívta fel a figyelmet dr. Müller Cecília az operatív törzs online tájékoztatóján.

Hirdetés

György István azt mondta: „Nem dőlhetünk hátra, az indiai vírus már itt van a szomszédban, amely nagyon gyorsan terjed és még okozhat meglepetéseket. Ezért arra kérek mindenkit: regisztráljon az oltásra.”

Az oltási munkacsoport vezetője hozzátette: a kormány mindent megtett, hogy mindenki számára biztosított legyen a védőoltás, éljünk a lehetőséggel, hiszen annál hamarabb szabadulunk meg a korlátozásoktól.

Hirdetés

Emlékeztetett rá: már 4 millió fölött van a legalább egy oltást felvevők száma, több mint kétmillióan pedig már a második oltást is megkapták. Magyarország továbbra az előkelő második helyen áll az uniós oltottsági rangsorban, a regisztráltak több mint 80 százaléka pedig már megkapta a vakcinát.

Az oltási munkacsoport vezetője ismertette: a mai napon 333 450 adag Pfizer-vakcina érkezett, amelynek nagyobbik részét a második körös oltásokra, a fennmaradó rész pedig a 16-18 év közöttiek oltására használják fel.

Csütörtökre pedig egy nagyobb Moderna-szállítmányt várnak, amelynek egy részét az idős otthonokban fognak felhasználni, az érkező Jansse-vakcinákat pedig a kistelepülésekre irányított oltóbuszokon használják majd.

„Most a járvány megállítása és az újabb erős hullámok elkerülése érdekében a legfontosabb feladat a regisztráció” – húzta alá az államtitkár.

Ezt követően dr. Müller Cecília vette át a szót, aki elsőként is kiemelte:

„Magyarországon továbbra is az angol vírus a domináns. Folyamatosan, napról-napra javulnak a magyarországi járványügyi adatok. A fertőzöttek száma csökken, a gyógyultak száma növekszik.”

„Bár a harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk, a járványnak még nincs vége” – figyelmeztetett dr. Müller Cecília, aki éppen ezért mindenkitől a hatályos védelmi intézkedések betartását és az oltásra való regisztrációt kérte.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat