Magyarország

Kötéllel vonszolta ki a temetőbe, megfulladt a kölyökkutya

Fotó: police.hu
Győr+
2021.04.28. 09:17

Megrázó, Pest megyében történt esetről számolt be honlapján a rendőrség. A dabasi rendőrök néhány óra alatt felkutatták és elfogták azt a férfit, aki az ócsai temetőbe vonszolva konténerhez kötött egy kiskutyát.

Hirdetés

Egy idős asszony – kertészkedés közben – hétfőn délelőtt egy, a közeli temetőbe tartó férfit vett észre, aki kötélen vonszolt valamit. Nem sokkal később az idegen üres kézzel távozott.

Az asszony elindult, hogy a furcsa jelenetsornak utána járjon, ám a látványra nem számított. Egy temetői konténerhez kikötött, nyöszörgő, haláltusáját vívó kiskutyával szembesült. Próbálta letépni a szorosan az eb nyaka köré hurkolt fáslit, nem járt sikerrel, és mire a segítségül hívott szomszéd odaszaladt, az egy év körüli, világos szőrű, keverék kan kutya elpusztult.

A rendőrök személyleírás alapján rövid idő alatt azonosították és elfogták a 64 éves tettest. Kihallgatásán a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondása szerint a kiskutyát az úton találta, azt gondolta elkóborolt.

A nála lévő fáslival hurkot kötött a nyakára és a temető felé kezdte húzni. Erősen kellett rángatnia, mert a kutya nem engedelmeskedett, végül a temetőben egy szemetes konténerhez vonszolta és kikötötte, mondván: „Majd megtalálják, sok ember jár oda”. Állítása szerint nem akarta bántani, nem gondolta, hogy a hurok fulladást okoz.

A 64 éves férfi ellen állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #állatkínzás | #bűncselekmény | #Magyarország |