Koronavírus

Hétvége: 156 új fertőzött, 4 elhunyt

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.08.09. 09:37

Két nap összesített magyarországi adatait közölte a hétfőn délelőtt a koronavirus.gov.hu internetes tájékoztató oldal.

A beoltottak száma 5 649 125 fő, közülük 5 491 387 már a második oltását is megkapta.

A hétvégén összesen 156 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 011 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt négy beteg, így az elhunytak száma 30 037 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 757 247 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 22 727 főre csökkent.

75 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 57 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 38 ezren már fel is vették azt.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80%) már fel is vették azt.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/egy-honap-mulva-iskola-folyamatosan-lehet-idopontot-foglalni-12-ev-feletti-gyermekek-oltasara

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország | #oltás |