Felmosónyéllel verte agyon magatehetetlen férjét az idős asszony

Győr+ Fotó: depositphotos.com
2022.11.17. 14:52

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon bűnösnek mondta ki és 12 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön azt a 74 éves nőt, aki felmosónyéllel és bottal addig ütlegelte súlyosan beteg házastársát, amíg a férfi bele nem halt sérüléseibe - közölte az MTI-vel csütörtökön a Szombathelyi Törvényszék.

Hirdetés

Kustos Anna Zsófia sajtótitkár elmondta: a vádlott legalább 32 alkalommal megütötte az otthonukban ágyban fekvő, egészségi állapota miatt védekezésre képtelen 81 éves házastársát, aki hosszan tartó, nagy fájdalommal járó durva bántalmazást szenvedett el a sérülések miatt bekövetkezett haláláig.

Hozzáfűzte: a tárgyaláson hozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta, a végzést a vádlott és védője szintén megfellebbezte, így egyik döntés sem jogerős.

Illusztráció: depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |