Hirdetés
Győr-Moson-Sopron

Fejlesztések Győrságon

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.03.11. 14:57

Kommunális eszközöket adtak át Győrságon péntek délután. A Magyar Falu Program keretében majdnem 15 millió forintot nyert a település, melyből egy ötven lóerős, pótkocsis traktort, egy sószórót, egy rézsűkaszát és egy önjáró fűnyírót is vásároltak. A polgárőrség szintén a program keretében 4,8 millió Forintot nyert, melyből egy új polgárőr autót szereztek be.

Hirdetés

A vadonatúj kommunális eszközöket és a polgárőr autót a település polgármesteri hivatala előtt állították fel. Ezeket Ferenczi Zsolt, polgármester, Kara Ákos, országgyűlési képviselő és  Baracskai Zoltán a Győrságért Polgárőr Egyesület elnöke mutatták be.

Folyamatosan nő a lakosságszám, alakítottunk ki új területeket is, melyhez zöld részek is tartoznak, így egyre nagyobb az a felület, amit az önkormányzatnak gondoznia kell, így ezek az eszközök nagy segítséget jelentenek majd ebben.” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Ferenczi Zsolt, Győrság polgármestere.

Hirdetés

A polgárőrség új suzukiját Kara Ákos is kipróbálta, az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt években mindig arra törekedett, hogy Győr és a vidéki települések együtt fejlődjenek, ebben pedig nagy segítséget jelentenek a kormányzati programok, így például a Magyar Falu Program is. “Azt gondolom, hogy Győrsággal együtt a többi falu is folyamatosan fejlődik és országgyűlési képviselőként továbbra is azért szeretnék dolgozni, hogy biztonságban tudjanak itt élni az emberek, a térségünkben, Magyarországon is és, hogy folyamatosan fejleszteni tudjuk a vidéket és Győrt is.”– hangsúlyozta a képviselő. 

A Győrságért Polgárőr Egyesület a régi és az új járművel is felvonult az eseményen.  “Mindenképpen a tizenkét éves autónkat szerettük volna lecserélni egy kisebb fogyasztású, újabb gépjárműre így hála istennek ezt az összeget ezt erre tudtuk fordítani.”– számolt be Baracskai Zoltán,  a Győrságért Polgárőr Egyesület elnöke, aki arról is beszélt, hogy a kisebb autó azért is jó, mert a fenntartási költségét könnyebben ki tudják gazdálkodni.

Az egyesület 51 főből áll, így a megye második legnagyobb polgárőr szervezete, heti három-négy napon át látnak el szolgálatot, elsődleges céljuk a közbiztonság megfelelő biztosítása. Emellett bűnmegelőzési feladatokat és rendezvények felügyeletét is végzik. 

Győrságon emellett jelen pillanatban is zajlik az óvoda bővítése, erre azért volt szükség, mert egyre többen költöznek ide, így a gyermekek száma is nő, ami magával vonzza, hogy kinőtték a régi óvodát. Az orvosi szolgálati lakás felújítása is folyamatban van, továbbá még idén megvalósulnak út, illetve járdafelújítások is.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr-Moson-Sopron | #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat