Hirdetés
Előrejelzés

Eső, ónos eső, északkeletre hó érkezik

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2021.12.25. 07:59

Napközben többfelé várható csapadék, a délutáni óráktól az esőt északon, északkeleten havas eső, havazás váltja.

Hirdetés

Szombaton marad a borongós idő, a reggeli órákban helyenként esővel, néhol északon ónos esővel – írja az Időkép. Napközben többfelé várható csapadék, a délutáni óráktól az esőt északon, északkeleten havas eső, havazás váltja, néhol ónos eső. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, késő délutántól viszont többfelé feltámad az északira, északkeletire forduló szél. Hajnalra foltokban pára, köd kialakulhat. Kora reggel -3, +5, napközben 0, +12 fok között alakul a hőmérséklet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt északkelet és délnyugat között, utóbbi tájakon lesz melegebb.

Vasárnap az ország déli megyéiben és a Dunántúlon várható elszórtan eső, havas eső, havazás, helyenként ónos eső. Esőre többnyire délen számíthatunk, havas esőre, hóra a Dunántúl északi felén. Az ország északkeleti harmadán szakadozottabbá válhat a felhőzet. Gyenge, mérsékelt lesz az északkeleti szél. Hajnalra északon, északkeleten néhol -10 fokig süllyedhet a hőmérséklet, délen fagypont felett marad. A csúcshőmérséklet mindössze -3 és +4 fok között alakul.

Hétfőre virradó éjszaka, az ország déli, délkeleti felén nagy területen várható ónos eső, nyugaton havas eső, havazás. Napközben északkelet felé helyeződik a csapadékzóna, a középső és északkeleti tájakon is találkozhatunk ónos esővel. Délután északnyugaton kisüthet a nap. A légmozgás nem lesz jelentős. Délután -1, +7 fokot mérhetünk.

Hirdetés

Kedden felhős, borongós időre van kilátás, reggelre többfelé köd képződik, ami helyenként tartósan megmarad. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél gyenge lesz, délután -1, +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #időjárás | #karácsony | #Magyarország | #tél |
likeold
a fb oldalunkat