Hirdetés
Koronavírus

Diagnosztizálták az ötödik fertőzöttet Magyarországon

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.03.07. 11:25

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

Hirdetés

A közlemény szerint a férfit jelenleg a Szent László-kórházban ápolják. Valószínűsíthetően külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.    

Hozzátették, a fertőzés tényét a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített vizsgálati eredmény erősítette meg.    

Hirdetés

Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László-kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást – írták.    

A közleményben szerepel az is, hogy az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.    

A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége már karanténba került.    

Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről a későbbiekben adnak tájékoztatást – áll a közleményben.

Kapcsolódó témák: #egészség | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat