Gyertyagyújtás

Benkőre emlékeztek, Kóborért imádkoztak az Omega rajongói

Fotó: Omega együttes, Facebook
Szigeti Sándor
2021.11.19. 06:57

Egy éve, tavaly november 18-án halt meg az Omega zenekar legendás billentyűse, Benkő László. A zenekar csütörtök estére csendes megemlékezést hirdetett a budapesti Horváth-kertbe.

A megemlékezésre sokan eljöttek, hogy egy szál virággal, gyertyagyújtással róják le tiszteletüket az Omega alapító tagja előtt.

Benkő László tavaly novemberben hosszas betegeskedés után 77 éves korában hunyt el. Korábban májrákot diagnosztizáltak nála, majd több komoly műtéten is átesett. Tavaly szeptemberben javult az állapota, de hamarosan újra rosszabbra fordult, szervezete végül novemberben feladta a harcot. A zenekart tovább sújtotta, hogy Benkő halála után néhány nappal elhunyt Mihály Tamás, a zenekar egykori basszusgitárosa is.

Tegnap kora este a Horváth-kertben azonban nem csupán Benkőre és Mihály Tamásra emlékeztek a jelenlévők, hanem Kóbor Jánosért is imádkoztak.

Kóbor Jánost ugyanis több mint egy hete kórházban ápolják. Állapotáról és pontos betegségéről keveset tudni, hiszen családja hírzárlatot rendelt el. A zenekar korábban annyit közölt, hogy „Mindent megtesznek érte, hogy újra köztünk lehessen.”

Az együttes Facebook-oldalán mindenesetre rajongók ezrei biztosították támogatásukról az énekest.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Magyarország | #megemlékezés | #Omega |