Álnéven, nem létező videókártyát árult a csaló 

Győr+ Fotó: police.hu
2023.03.04. 10:42

Csalás miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság, amely a napokban befejezte az ügy vizsgálatát és lezárták a internetes csaló aktáját, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészségnek.

Csalás miatt tett bejelentést január 2-án a rendőrségen egy ösküi férfi, mert az egyik online piactéren előre utalással megvásárolt videókártyát nem küldte el neki az eladó.

A hirdető a közel 40.000 forint átutalása után elérhetetlenné vált, a videókártyát pedig nem küldte le. A nyomozás során egy 19 éves Pest vármegyei fiatalember került a rendőrség látókörébe, akit csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai szerint az elkövető az online piactéren álnéven, hamis telefonszám megadásával hirdetett meg egy videókártyát, amellyel nem is rendelkezett. Több vevő is jelentkezett a hirdetésére, ők viszont személyes átvételt kértek. Végül jelentkezett egy érdeklődő, aki a gyanúsított számlájára előre utalással és postai kiszállítással kérte a videókártyát. A tettes a pénz elutalása után elérhetetlenné vált, és a hirdetést is törölte.

Gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, hogy abban bízott, a sértett annyiban hagyja a dolgot és nem tesz feljelentést.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. – írja a police.hu.