A pályaválasztásban segíti a diákokat ez a kérdőív

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2023.01.18. 09:15

A POM, vagyis a "pályaorientációt támogató mérőeszközt négy kérdőívet tartalmaz, változatos kérdésekkel. Érdemes rászánni az időt, ugyanis nem csak egy-egy szakmát közöl a rendszer, hanem komplett elemzést készít a válaszaink alapján.

Hirdetés

Az oktatas.hu-n tette elérhetővé az Oktatási Hivatal azt a tesztet, amelynek célja a középiskolai vagy egyetemi felvételi előtt álló diákok segítése. A rendszer használata egy egyszerű emailes regisztrációval történik, tehát nem csak diákok használhatják, gyakorlatilag bárki számára elérhető.

“A mérőeszköz önértékelésen alapuló kérdéssorokból (érdeklődés, kompetencia, személyes tulajdonságok) és egy gyakorlati tudást mérő MTMI-feladatsorból áll” – írják az ismertetőben. Az MTMI alatt a matek-természettudomány-műszaki-informatikai tesztet értik.

A négy teszt egyenként 30-50 kérdésből áll, többségében azt kell kiválasztani, mennyire jellemző ránk az adott állítás. Akadnak klasszikus pályaválasztási tesztekben megszokott „szeretek emberekkel foglalkozni” típusú kérdések, de arra is válaszolhatunk, hogy egy házibuli megszervezésében hogyan járnánk el.

A tesztet ide kattintva érhetjük el.
Illusztráció: Depositphotos.com

Kapcsolódó cikkünk:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Oktatás | #továbbtanulás |