Adománygyűjtés

A koronavírus-árvákat segíti idén a Jónak lenni jó! kampány

Illusztráció: MTVA
Győr+
2021.11.06. 12:51

A koronavírus árváinak segítésére létrehozott Regőczi István Alapítvány munkáját támogatja az idén 10. alkalommal megrendezendő, jubileumi Jónak lenni jó! jótékonysági kampány.

Az idén létrehozott Regőczy Alapítvány célja, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván maradt gyerekek számára – hangzott el a Regőczi Alapítvány és az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának szombati sajtótájékoztatóján.

Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója kiemelte: az elmúlt hónapokban a legnagyobb körültekintés és a védekezés ellenére is sok családban történtek tragédiák, nagyon sok gyermek lett árva. Azért hozták létre a Regőczi Alapítványt, hogy segítsenek nekik.

Az alapító köszönetet mondott a közszolgálati televíziónak és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívónak és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívónak, a Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsor jószolgálati nagyköveteinek, hogy a Covid-árvák ügye mellé állnak.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: az egész ország megmozdult, sokan támogatják az alapítvány munkáját. Eddig az alapítvány 932 gyermekkel vette fel a kapcsolatot, közülük 629 gyermeket már támogattak, összesen 140 millió forinttal.

A felajánlásokat szombattól várják: a 1357-es számot tárcsázva, vagy a számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koronavírus árváiért létrehozott Regőczi Alapítványt.