Karácsonyra hangolva

Ötletek, ha mézeskaláccsal dekorálnánk

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.12.08. 18:00

A karácsonyhoz már szinte hozzátartozik a mézeskalács, maga a sütemény elkészítése is nagyszerű családi hagyomány lehet, de azon túl, hogy ez a fűszeres édesség nagyon finom és illatos, még a lakásunk díszeként is igazán jól mutathat, ha kreatívak vagyunk.

Izgalmas az ünnepi készülődés, nagyon jó karácsonyra hangolni szívünket és otthonunkat is. A dekoráció elkészítésébe akár a gyermekeket is bevonhatjuk, hogy együtt éljük át a varázslatot. Ha ötletes, természetes díszekre vágyunk, használjuk csak bátran a mézeskalácsokat! A házikót már jól ismerjük, de mutatunk néhány szuper ötletet, mi minden készülhet még belőlük!

1. Karácsonyfadísz

Ha több méretben formázunk csillagokat vagy hópelyheket, s azokat egymásra helyezzük, majd aranyporral hintjük, csodás karácsonyfadíszt kaphatunk, amely igazán jól mutat majd a fánkon, és a kicsik is nagyra fogják értékelni, ha ilyen gyönyörűséget alkothatunk együtt.

2. Karácsonyfa

Karácsonyfaként is díszeleghetnek az asztalon az egymásra pakolt kalácsok. Fehér cukormázzal cicomázva megidézhetik a havas tájat, és gyöngyökkel díszítve ünnepi hangulatot csempésznek az otthonunkba.

3. Koszorú

Az ünnepi asztalunk ékessége lehet akár egy mézeskalácsból készült koszorú is. Gondolkodhatunk akár térben is, és különböző formákat kombinálhatunk, cukormázzal dekorálhatjuk ki a kalácsokat, s egyéb elemekkel is kiegészíthetjük, csak a képzeletünk szabhat határt! A piros például nagyon jól mutat a barna-fehér pároshoz, de használjuk az általunk kedvelt színeket, hogy a lehető legpompásabb koszorút kapjuk. Nyugodtan helyet kaphatnak a koszorún nem ehető díszek is, akár fényekkel is játszhatunk!

További mézeskalácsos ötletekért kattintson IDE!

Ha pedig tobozdíszekhez keresne ihletet, akkor ITT megtalálja, de korábbi cikkünkben az idei év karácsonyi dekorációs trendjének irányvonalait is megismerheti, ha ERRE navigál.

Forrás: bien.hu

Illusztráció: Pinterest

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #karácsony | #ünnep |