Ünnepi kézműveskedés

Karácsonyi dekoráció tobozból

Illusztráció: Pixabay
Bodrogi Sára
2022.12.01. 13:01

Nem attól lesz szép az ünnepi dekoráció, hogy sok pénzt költünk rá. Vannak pénztárcabarát módszerek is arra, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk az otthonunkba: tobozból például mi magunk is sokféle mutatós díszt készíthetünk.

Lélekmelengető érzés úgy készülni a karácsonyra, hogy az otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük. Ennek különféle módja lehet: vannak, akik szeretik bejárni az üzleteket, és újabbnál újabb dekorelemeket beszerezni, hogy igazán szépnek láthassák a lakást minden évben. Olyanok is vannak, akik inkább a természetes, kézzel készült megoldásokat kedvelik, és maguk készítik el a szoba díszeit saját ízlésüknek, pénztárcájuknak megfelelően. Az így született alkotásoknak szinte lelkük van, csodajó érzés lehet rápillantani egy-egy általunk megálmodott dekorelemre, amelyek tökéletes ékei az otthonunknak. Ráadásul általában a gyermekek is szívesen segítenek a kézműveskedésben, s ha őket is bevonjuk, értékes minőségi időt is tölthetünk együtt az adventi időszakban, megélve a kreativitást.

Nem kell túl bonyolult alapanyagokra gondolnunk, ha dekorálásra adnánk a fejünket! Tobozért például talán nem is kell messzire mennünk, mégis gyönyörű díszeket alkothatunk belőle. Most ezekhez gyűjtöttünk ötleteket!

Toboz, ragasztópisztoly, festék, fakorong, facsillag és gyöngyök – ezeket beszerezve neki is láthatunk, hogy elkészítsük pompás toboz-karácsonyfáinkat. Ha több pici fácskát teszünk egymás mellé, máris jól mutatnak az asztalon, polcon, komódon az egyszerű, mégis gyönyörű díszek.

Egy másik módja is van annak, hogy karácsonyfát készítsünk tobozból. Ha zöld festékkel lekenjük a tobozt, máris kész a fenyőnk, csak facsillagot kell ragasztanunk a tetejére, törzsének pedig ragasszunk parafadugót, és lám, elkészült a mesés kis alkotás.

Akár karácsonyfadíszt vagy ajtódíszt is készíthetünk tobozból, csak madzagra és masnira lesz hozzá szükségünk. Igazán természetes, elegáns és letisztult éke lehet a fánknak vagy a lakásunknak, bárhová is akasszuk.

Ha van kedvünk, szárított naranccsal is kombinálhatjuk a tobozokat, biztos, hogy nagyszerűen fognak mutatni madzagra fűzve, és az ablakba függesztve. Ha rápillantunk, máris átjárja szívünket az ünnepi varázslat, pedig csak egyszerű dolgokat hívtunk hozzá segítségül, de épp ettől olyan csodaszép.

Masni, festék és tobozok – szuper kombináció lehet ajtódíszekhez. Akár kopogtatónak szánjuk, akár a kilincsre akasztjuk, a fehér festékkel megbolondított toboz mesés havas tájra emlékeztet majd, elhozva a karácsonyi hangulatot otthonunkba.

Ha a gyermekeink lelkes kézműveskedők, biztosan örülni fognak annak, ha együtt készítünk tobozból rénszarvasokat. A toboz lehet a szarvas feje, fülét vághatunk ki filcanyagból, agancsa apró gallyakból készül, orra helyére pici pompom kerül, a szemeit kivághatjuk filcből, papírból, vagy vásárolhatunk hozzá nagy szemeket, amelyeket ragasztóval rögzítünk. Aranyos kis tobozpajtása lehet ez a kicsiknek.

Jó alkotást, ünnepi készülődést, dekorálást kívánunk!

Képek, ötletek: Pinterest

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #karácsony | #kézművesség | #otthon |