Ünnepi divat

Dekorációs trendek idén karácsonykor

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.12.07. 16:56

A divat változik, ahogy az is, épp milyen karácsonyi dekorációs irányvonalat kapnak fel, s követnek az emberek. Nézzük csak, idén mi az ünnepi trend!

Vannak, akik ragaszkodnak ugyanahhoz a jól bevált dekorációhoz minden évben, de vannak olyanok is, akik szeretnek újítani, haladni a divattal. Akik a 2022-es irányvonalat szeretnék követni, azok idén az alábbiak szerint ötletelhetnek otthonuk karácsonyi pompáján.

Mutatjuk az idei ünnepi dekorációs trend öt legfőbb irányvonalát:

1. Csillogó arany

Talán nem mondunk újat azzal, hogy az arany örök klasszikus, nem foghatunk mellé akkor sem, ha idén karácsonykor is ezt a színt választjuk. Ezúttal főként a rusztikus arany dekorelemeké lesz a főszerep, legyen szó akár a karácsonyfa díszítéséről, az ajándékok csomagolásáról vagy épp az ünnepi asztal terítéséről. A mutatós aranyat könnyedén becsempészhetjük csillogó gömbökkel, gyertyatartókkal, szalagokkal, étkészlettel, de az is tökéletesen passzol hozzá, ha fényekkel díszítünk, az apró kis égők, a gyertyaláng is igazán meghitté varázsolhatja a lakásunkat.

2. A természet ereje

Akik ezt az irányvonalat szeretnék követni, azok felejtsék el a rikító, hivalkodó színeket, díszeket, és merítsenek ihletet a természet lágyságából! Itt nagy hangsúlyt kaphat maga a fa, de az agyag és a papír is, amelyekből csodaszép díszeket választhatunk. A dekorálásnál a bézs, fehér, zöld, illetve barna színek ötvözésével érhetjük el a kívánt hatást, s így varázslatos nyugalmat áraszthat az otthonunk az ünnepek idején.

3. Pompás pasztell

A pasztellszínek, különösen a rózsaszín, méghozzá visszafogott, bézs illetve fehér színekkel kombinálva egyébként is nagy divat, de idén karácsonykor is sok helyen visszaköszönnek majd ezek az árnyalatok. A rózsaszínhez még az arany vagy az ezüst is tökéletes választás lehet az ünnepi dekorálásnál. Ha a karácsonyfáról van szó, és ott is szívesen látnánk visszaköszönni a pasztellt, válasszunk hozzá halvány ezüstfenyőt, ha pedig azon gondolkodunk, mi kerüljön a vázánkba, a szürkés árnyalatú eukaliptusz például szuperül mutathat az asztalon!

4. Nosztalgiázásra fel!

Elő az évtizedek során gyűjtögetett dekorelemekkel, ennél a stílusnál szinte bármi jöhet, nehéz lenne melléfogni, igazi időtálló irányvonalról van szó ugyanis. Itt helye van a diótörőnek, a piros, arany és fehér gömböknek, a kockás masniknak, és akár még a műhónak is. De a karácsonyi díszpárnákról sem szabad megfeledkeznünk, ahogy a klasszikus piros-fehér ünnepi mintás bögréinkről sem! Ha ezekkel dekorálunk, majd körbenézünk a lakásunkon, biztosan azonnal elfog majd az az igazi karácsonyi, nosztalgikus érzés.

5. Barátságban a környezettel

Erre a stílusra szintén igaz lehet, amit “A természet ereje” című 2. pontban leírtunk. Ha azonban ennek az irányzatnak a hívei vagyunk, akkor kiemelten fontos, hogy legyen minden ízléses, ugyanakkor környezetbarát mind a dekorációt, mind pedig a csomagolásokat illetően, itt nincs helye semminek csak azért, mert szép a színe, itt valóban figyelnünk kell arra is, hogy miből készült az, amire esett a választásunk. Itt gondolhatunk olyan alapanyagokra például, mint a fa, papír, kerámia, természetes fonalak, illetve szárított gyümölcsök. Szerencsére már bőven van lehetőségünk, hogy ilyen környezetbarát dekorelemeket szerezzünk be, az asztalokra például jó választás lehet a gyertya szójaviaszból, az ajándékokat pedig akár textilekbe is rejthetjük a fenntarthatóság jegyében.

Forrás: bien.hu

Illusztráció: Pinterest

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #divat | #karácsony | #trend |