Madáretetők kerülnek a bölcsődékbe

J. Kovács Andrea Fotó: Marcali Gábor
2023.10.29. 14:42

Idén ősztől a legkisebbek is aktívan bekapcsolódhatnak az állatvédelembe, hiszen az összes győri bölcsőde udvarára madáretetőt helyeznek – tájékoztatta lapunkat Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Az ősz beköszöntével lassan hűvösebbre fordul időjárásunk. A hideg időben nagyobb figyelmet kell fordítani a madarak etetésére is. A győri városvezetésnek kiemelten fontos a környezetvédelem mellett az állatvédelem és a fiatalok szemléletformálása. Ezért idén az önkormányzat a közgyűlés döntése értelmében biztosít a bölcsődék számára két-két darab madáretetőt és hozzá 5 kg eleséget, nem sózott, nem pirított, magas olajtartalmú fekete (ipari) napraforgót. A kezdeményezésnek köszönhetően már a legkisebbeket is aktívan bevonják az állatvédelembe és így a felelős állattartásról is ismereteket szerezhetnek. Remélhetőleg az apróságok nagy örömüket lelik a madarak etetésében és az ott tanultakat otthon is alkalmazzák.

Ezzel a kezdeményezéssel a lakosság figyelmét is szeretnék felhívni a téli madáretetés fontosságára. Fontos: ha valaki elkezdi az etetést, akkor ne hagyja abba, mert ha nem találnak eleséget a madarak a hidegebb éjszakákon, elpusztulhatnak. Az etetés akár április közepéig, végéig is eltarthat.

Kapcsolódó témák: #bölcsőde | #madáretetés | #önkormányzat | #tél | #Zöld Győr |