Hirdetés

Online piac házhozszállítással

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.03.26. 18:53

Maszler Kata és családja egy hét alatt hozott össze egy olyan új vállalkozást, amellyel nemcsak az idősebbeknek, de a kialakult helyzetben sok mindenkinek tudnak segíteni. A vállalkozóval Kaszás Kornál beszélgetett a Győr+ Rádióban.

Hirdetés

Hogyan működik pontosan a segítő vállalkozás?

Pannonhalma és környékén élő helyi termelők termékeinek, illetve a kialakult helyzetre való tekintettel, azon nagykereskedelmi elosztóközpontok termékeinek házhozszállításával foglalkozunk, melyek biztosítani tudják az alapvető élelmiszerek folyamatos utánpótlását. Olyan helyi termelőkkel vettük fel a kapcsolatot, akik gondosan termesztett szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, illetve hagyományos módon előállított, adalékanyag-mentes házi kolbásszal, házi sajttal, száraztésztával, házi szörppel, lekvárral és más, „mentes” termékek előállításával foglalkoznak.

Hirdetés

Ez az összefogás jó mindenkinek.

A termelők el tudják juttatni termékeiket a környéken élőkhöz, a vásárlóknak pedig ebben a helyzetben nem kell kimozdulniuk otthonról és különösen jó az idősebb korosztálynak, hiszen házhoz visszük a segítséget. A 65 év felettieknek azért is nagy segítség, mert számukra ingyenes a kiszállítás. Mi ezzel tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály otthon maradjon.

Korábban is jótékonykodtál, vagy csak most jelent ez meg az életedben?

Benne van az életemben az idősek, a sorstársaim iránti fogékonyság, segíteni akarás. Borsodból származom, ahol különösen fontos az összetartás, és az idősekről való gondoskodás. Ezt a mentalistást hoztam magammal, amikor ideköltöztem Nyugat-Magyarországra.

Te tapasztalod ezt az összetartást itt is?

A mostani helyzetben abszolút látszik és nem csak az idősek felé. Mi most a munkánk során próbáljuk összeszedni a környékbeli termelőket és azt tapasztaljuk, hogy hihetetlen az összefogás, a segíteni akarás közöttük is. Segíteni pedig sokan akarnak, egy egyetemista például felajánlotta, elkészíti a rendelési összesítőket, hogy pontos, naprakész legyen az adatbázis. Édesanyám szakemberként pedig mentálhigiénés tanácsokkal lát el, így kidolgoztuk az érintésmentes vásárlást, hogy védjük a termelőket, a vásárlóinkat és saját magunkat.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat