Hirdetés
Virtuális közösséget hoztak létre

A reménységet erősítik a hívekben

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.03.23. 08:52

Tóth Géza, a HIT Gyülekezete győri lelkésze szerint most a koronavírus-járvány idején még inkább minden segítőre és minden segítő kézre szükség van. Országosan és helyi szinten is az isten igéjével való kapcsolatot és a reménységet igyekeznek erősíteni a híveikben.

Hirdetés

A HIT Gyülekezete országos szinten, így Győrben is az istentiszteleteket, megbeszéléseket, rendezvényeket, imaórákat szünetelteti. Létrehoztak egy zárt láncú, virtuális közösséget, amelyen keresztül folyamatos a tájékoztatás és bátorítják a híveiket, hogy tegyenek meg mindent óvintézkedést, tartsák be az egészségügyi előírásokat. Elengedhetetlennek tartják, hogy folyamatosan tájékoztassák a tagjaikat az életbe lépő rendelkezésekről, ha esetleg valami elkerülné a figyelmüket.

Keresztény közösségként a hit megerősítése a céljuk ebben az időszakban is, városonként létrehoztak egy önkéntesekből álló akciócsoportot, első körben a saját közösségük felé szerveznek segítő szolgálatot, legyen az gyógyszerkiváltás, bevásárlás, és arra kérik az idős felekezeti tagokat, hogy ne hagyják el otthonaikat, vegyék igénybe az önkéntes segítők szolgálatait. A munkába járó egyedülálló szülőknek segítenek a gyermekfelügyeletben és a gyermekeknek a tanulásban is a közösségen belül. A reménységet is erősítik a gyülekezeten belül, akiket arra kérnek, használják ki a helyzet „jó” oldalát, mivel a családok most több időt tudnak egymással együtt tölteni.

Hirdetés

„Azt várjuk ettől az időszaktól, amellett, hogy fel vagyunk készülve arra, hogy anyagi nehézségek is adódhatnak, de az együtt töltött idő pozitív hatással lesz a családok, házasságok megerősödésére.”

“Igyekszünk optimistán hozzáállni a kialakult és előttünk álló időszakhoz, a Biblia is az öröm fontosságára hívja fel a figyelmünket” – sorolta a győri lelkész, melyek azok a legfontosabb teendőik, amellyel megszervezték a gyülekezethez való szolgálatot.

„Amennyire kapacitásunk engedi, szeretnénk nyitni, és a köz szolgálatába is állítani szabad és lekötetlen energiáinkat. Figyeljük a város kezdeményezéseit és az önkénteseink a nagyobb közösség, a város segítésében is részt kívánnak venni. A tagjaink közül már többen jelezték felénk a szándékot, mi folyamatosan adjuk tovább, hogy bekapcsolódhassanak a városi önkéntesek sorába. Emellett a HIT Gyülekezete helyi szeretetszolgálatának a vezetőjét is felkértem élelmiszer, egészségügyi felszerelések, fertőtlenítőszerek vételére és adományozásból gyűjtésére is, amennyiben híveink körében felmerül rá későbbiekben az igény, tudjunk abból adni, ezzel is segítve őket a mostani, minden szempontból nehéz helyzetben” – tekintett már egy kicsit a jövőre is Tóth Géza lelkész, aki a zárt láncon keresztül minden nap erősíti a a gyülekezet tagjait a reménységben.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #koronavírus | #vallás |
likeold
a fb oldalunkat