A háborút megszenvedő állatoknak is gyűjtenek Győrben

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.03.04. 11:42

Több mint egy hete zajlik a „szomszédban” az ukrán-orosz háború, ami rengeteg embert kényszerített arra, hogy elhagyja hazáját. Több ezren érkeztek eddig az országba és a magyar emberek példaértékű összefogása révén senki nem maradt ellátás nélkül. A menekültekkel azonban társállatok is érkeznek, akiknek mások az igényeik.

Sokféle, különböző kiszerelésű állateledel várja, hogy az ukrán határhoz szállítsák. A győri önkormányzat Honvéd ligeti épületében gyűjtik a felajánlásokat, melyekkel a menekültekkel érkező társállatokat segítik. Királyfi Péter a hivatal ellenőrzési referense indított akciót házon belül a háború sújtotta területekről érkező kedvencek megsegítésére. 

 „A menekültekkel rengeteg társállat érkezik, elsősorban kutyák és macskák, de más állatfajok is megjelennek. Az ő ellátásukra is mindenképpen gondot kell fordítanunk. Egy felhívást küldtem a napokban a polgármesteri hivatalban dolgozóknak, hogy aki úgy gondolja, lehetősége szerint tápot, eledelt, vagy egyéb más eszközöket juttasson el hozzánk”– mondta Királyfi Péter.

Használaton kívüli pórázok, szállításra alkalmas boxok, játékra használható tárgyak. Ezeket a felajánlásokat is szívesen fogadják itt az önkormányzat Honvéd ligetben található épületében. Királyfi Péter szerint kivételes az az összefogás, amit az elmúlt napokban tapasztal, legyen szó nehéz helyzetbe jutott emberekről, vagy állatokról.

„Az emberi élet megmentésére is példaértékű összefogás érkezett Magyarország és Győr részéről. A Honvéd ligeti irodaház dolgozói egy nap alatt több mint 300 kg eledelt és rengeteg eszközt gyűjtöttek össze. Ezek az adományok a civil szervezetekkel való kapcsolattartás folyamán fognak eljutni a keleti országrészbe, az ott rászoruló állatok részére. Vélhetően az ukrajnai oldalra is kerülnek majd a felajánlásokból, hiszen az ottani kutyamenhelyeken lévő ebeknek egy-két napra való eledelük maradt” – emelte ki Királyfi Péter, aki hozzátette, nagy köszönet jár azoknak, akik már most hozzájárultak az akcióhoz és azoknak a civil szervezeteknek is, melyek már több autónyi segítségek szállítottak a keleti határhoz. Az ellenőrzési referens hangsúlyozta, időkorlát nélkül várják az esetleges felajánlásokat az önkormányzat Honvéd ligetben található épületébe. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #állatok | #háború | #konfliktus | #Oroszország | #Ukrajna |