Hirdetés
Tokióból jelentjük

Kétszer elázva, de boldogan

Fotó: Marcali Gábor
Havassy Anna Katalin
2021.08.07. 18:56

Nagy Roland a Győr+ Média sportriportere az újabb "'aranyos napon" kétszer is elázott, de cseppet sem bánja. Főleg, mert láthatta a női magasugrás döntőjét is. Az utolsó előtti nap is eltelt Tokióban.

Hirdetés

A kajak-kenu versenyeknek otthont adó Sea Forest Waterway felett olyasmi történt ma reggel, ami az olimpia ideje alatt még soha. – mesélte Roland, aki a tokiói olimpia utolsó előtti napján is ott volt a magyar kajak-kenu futamoknál. Szóval történt, hogy ma reggel leszakadt az ég: ömlött az eső, fújt a szél, ami csak kicsit frissítette fel a levegőt. A versenyzőknek eddig a tűző nappal kellett megküzdeni, s bár most “holtidőben” szakadt, így csúszás nem lett, de mindenkit meglepett az időjárás.

A magyar kajak négyes versenye alatt aztán megint rázendített, mintha dézsából öntötték volna. Szerencsére a lányokat ez egyáltalán nem zavarta, behozták első helyen a hajót, és megszerezték az újabb magyar aranyérmet. Roland pedig újra bőrig ázott, de akik nézték az élő közvetítést, hallhatták, hogy a magyar újságírókat cseppet sem zavarta a nyakukba zúdúló égi áldás. Hogy is bánta volna bárki az ingyenzuhanyt, amikor Kozák Danuta történelmet írt újabb aranyérmével? Fantasztikus teljesítmény volt az egész négyestől!

Hirdetés
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A győri lányok, Balla Virág és Takács Kincső kenuja kettesben ötödikként ért célba, akik egy kicsit tanácstalanul nyilatkoztak kollégánknak a befutó után, de biztosak vagyunk benne, hogy néhány nap után ők is szupernek értékelik életük első olimpiáját. Ami egyébként a női kenunak is az volt…

A magyar női vízilabda válogatott egy roppant izgalmas, hullámvasúthoz hasonló mérkőzésen győzte le az oroszokat, így megszerezék a bronzémert. A lányok hatalmasat küzdöttek, remek egyéni teljesítmények voltak, Magyari Alda parádés védése után, utolsó pillanatban megeresztett, gól érő lövése pedig egészen biztosan kap majd egy fejezetet a sportévkönyvekbe.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sajnos Muszukajev Iszmailnek nem jött össze a bronzérem, de az ötödik hely is megsüvegelendő. Ő is ígéretett tett: Párizsban visszatér, és naná, hogy megint éremért indul majd!

Marosi Ádám hatodikként zárt öttusában, Kasza Róbert huszonhatodikként ért célba. A két versenyző itt is kiadta magából ami most bennük volt, s hogy mit hoz az öttusa változása az ő életükben? Azt majd a jövő zenéje, Tokiót mindenesetre sikeresen teljesítették, jöhet a pihenés!

Roland pedig sportriporteri pályafutása második olimpiáján élőben nézhette végig a női rúdugrás döntőjét, amelyet már Rióban is szeretett volna. A sok-sok magyar érem mellett tehát az Olimpiai Stadionban is láthatott világsztárokat, majd végre olyan képeket is mutathatott, amely már hasonlít egy igazi olimpiára: a stadion előtt látható az ötkarika, amelyek előtt az újságírók fotózkodhatnak, filmezhetnek.

A világméretű koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott olimpia is a Covid-19 árnyékában telik, rengeteg szigurú szabállyal. Emiatt van az is, hogy Roland legtöbb videójában alig látni embereket.

A szigorú buboréknak lassan vége, ahogy az tokiói olimpiának is. Pedig még csak most kezdődött…

likeold
a fb oldalunkat