Tokióból jelentjük

„Mindent kiadtunk magunkból!”

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nagy Roland
2021.08.07. 05:18

Balla Virágot és Takács Kincsőt sokan dobogóra várták az idei olimpián, amikor először szerepelt a női kenu a programban. Sajnos a lányoknak nem jött össze, de mindent kiadtak magukból, megharcolva az időjárással is. A Győr+ Médiának a befutó után nyilatkoztak.

Nem volt semmi baj, nem rontottunk el semmit, mindent kiadtunk magunkból. Nagyon fájt ez a pálya, annyira párás volt a levegő, hogy a futam előtt le kellett fröcskölnöm magam, hogy egy kicsit felfrissüljek, olyan nyomasztó volt a meleg, annak ellenére, hogy nem tűzött a nap.

Jó volt a rajtunk, remek utazó tempót jöttünk, indítani is jól tudtunk, nem volt benne hiba. Éreztem, hogy elsavasodtam, de tudtam, hogy Kincsőben van még tartalék. A többiek rá tudtak tenni meg egy lapáttal. A futam előtt néztem az időeredményeket, a többiek sem mentek jobbat nálunk, a döntőben gyorsultak. Itt vagyunk másfél hete, ismertük a pályát, ez se volt gond” – mondta a futam után Balla Virág.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A döntőt követően Takács Kincső tűnt csalódottabbnak, ő sokáig csak csendben, lehajtott fejjel hallgatta, amit a társa mond.

“Az jár a fejemben, hogy annyira tudatosan jöttünk végig ezen az úton, az egész eddigi pályafutásunk során, örültem volna, ha ezt meg tudjuk koronázni egy éremmel. Csalódott vagyok. De nem tudom azt mondani, hogy azért csúsztunk le a dobogóról, mert elrontottunk valamit.” -nyilatkozta Takács Kincső.