Száraz november

Győr+ | Fotó: depositphotos.com
2022.11.11. 12:41

A mértékletes alkoholfogyasztás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Kék Pont Alapítvány a hat éve indított Száraz November elnevezésű kampányával. Lehet csatlakozni!

A kihívás november 1-30. között zajlik és a szervezők azoknak ajánlják, akik hetente legalább egy alkalommal isznak alkoholtartalmú italt. Aki belevág a „programba”, az vállalja, hogy az adott hónapban egyetlen korty alkoholt sem fogyaszt, eközben pedig figyeli, hogy miként hatnak rá testileg és lelkileg az alkoholmentes napok.

A kezdeményezés egyben önismereti gyakorlat is, hiszen felismerhetik saját, alkoholhoz való viszonyulásuk erősségét, illetve szembesülhetnek olyan, a 30 napos alkoholmegvonás okozta pozitív élettani hatásokkal, mint a javuló szív- és érrendszeri működés, a jobb alvás vagy a tisztább bőr.

Egy 2019-es felmérés szerint a magyarok 6,3%-a napi szinten, közel 20 százalékuk pedig heti rendszerességgel fogyaszt alkoholt.

A túlzott alkoholizálás az egészségügyi kockázatok (magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, mentális problémák stb.) mellett társadalmi elszigetelődéssel és anyagi gondokkal is járhat. Az időben érkező segítség így a szó szoros értelmében is életmentő lehet.

Aki csatlakozna a programhoz, az bármikor megteheti!

Segítséget kérni az alábbi linken található szervezeteknél lehet:

https://bit.ly/3zVnNcj

Kapcsolódó témák: #alkohol | #egészség | #száraz november |