Nem mindegy, miben fagyasztjuk le az ételt

Illusztráció: Depositphotos
Győr+
2022.11.03. 17:05

Nagyon praktikus találmány a fagyasztó, könnyen és egyszerűen tartósíthatunk a segítségével. Milyen jó betárazni a fagyasztóládákban a még nyers élelmiszerekből, maradékokból, hogy gyorsan ételhez juthassunk, ha épp szükségünk lenne rá. Igen ám, de fagyasztásnál arra is érdemes odafigyelnünk, hogy miben tároljuk el az élelmiszert, mert bizony nem minden alkalmas erre.

Mielőtt fagyasztóba tennénk az ételt, figyeljünk a csomagolásra, az ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a lefagyasztott étel megőrizze jó minőségét. Arra kell törekednünk, hogy ezeket az élelmiszereket megóvjuk attól, hogy levegő és nedvesség érje őket, mivel ezek a legnagyobb ellenségeik, emellett természetesen figyelnünk kell a megfelelő hőmérsékletre is. Ha ezeket szem előtt tartjuk, nyugodtak lehetünk, a lefagyasztott étel nem veszít minőségéből.

Nem minden csomagolás alkalmas azonban arra, hogy abban rakjuk fagyasztóba az ételt.

A margarinos doboz, és az ehhez hasonló egyszer használatos műanyag tárolók például kifejezetten tiltólistások a Michigani Egyetem szakértői szerint, akik úgy vélik, ezek a dobozok nem zárnak olyan jól, mint kellene, a fagyasztott ételből kimegy a nedvesség, így minősége csökken.

A műanyag zacskókkal sincs ez másképp, beengedik a levegőt és a nedvességet is. Épp ezért olyan tasakok választását javasolják, amelyeket kifejezetten erre a célra gyártottak, mivel azok légmentesen zárnak, ahogy arra szükség van fagyasztás esetén.

A témában tovább IDE kattintva olvashatnak!

Forrás: femina.hu

Illusztáció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #élelmiszerek | #konyha |