Takarékos varázslat

Nem kell a szemetesben végeznie a száraz kenyérnek

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.08. 15:45

A finom, friss kenyér aranyat ér, de egy idő után megszikkad, és úgy már nem szívesen fogyasztjuk el. Ahhoz azonban túl értékes, hogy a szemetesbe dobjuk, sokkal jobban tesszük, ha egyszerű házi praktikával újra frissé varázsoljuk, vagy esetleg újrahasznosítjuk, valamilyen étel hozzávalójaként használjuk fel.

Hirdetés

Ha szeretnénk újrahasznosítani a megszáradt kenyeret, akkor sokféleképpen megtehetjük: felhasználhatjuk akár rántott ételek bundájához, fasírthoz, rakottasok alapjaként, levesek vagy saláták ropogós gazdagítójaként, húsok töltelékeként, desszertként vagy a jól ismert morzsaként.

De akkor sem kell új kenyeret vásárolnunk, ha frissnek ható szendvicset ennénk, hiszen van rá mód, hogy házilag finom ropogóssá varázsoljuk a száraz kenyerünket, mégpedig a jól bevált sütő segítségével!

Nem kell mást tennünk, mint lelocsolni konyhai spriccelő segítségével a kenyeret, hogy picit nedves legyen a felülete, de semmiképp se áztassuk el! Ezután tekerjük alufóliába, és a csomagolt kenyeret helyezzük a hideg sütőbe! Ha betettük a kenyeret, azzal együtt melegítsük a sütőt 200 °C -ra, és 15 perc múlva ki is vehetjük a kenyeret egy sütőkesztyű segítségével, hogy kicsomagoljuk, majd alufólia nélkül tegyük vissza a rácsra sülni még 10 percre, hogy igazán ropogós, friss hatású kenyeret kapjunk!

Ennek a módszernek egy gyorsabb, mikrós verziója is van, ami egyszerűbb lehet, de ha csak tehetjük, inkább válasszuk a sütőben frissítést! Ha mégis a mikró mellett döntünk, egy tányérra kell helyeznünk a lespriccelt kenyeret, és berakni a mikróba 5-8 percre, és már ehetjük is!

Forrás: femina.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #étkezés | #újrahasznosítás |