Fenyőválasztás okosan

Milyen a tartós karácsonyfa?

Illusztráció: Pixabay
Győr+ | Illusztráció: Pixabay
2022.12.13. 08:25

Közeleg a karácsony, ilyenkor már hetekkel előre az ünnepeken jár az agyunk, és próbálunk mindent megtenni, hogy a lehető legjobban sikerüljön minden. Ami a karácsonyfát illeti, szintén érdemes egy-két jótanácsot megfogadni, ami segíthet a választásnál!

Ahány ház, annyi szokás? Valóban, karácsonykor is eltérő lehet, ki milyen hagyományokhoz, ételekhez, dekorációhoz, s fenyőfához ragaszkodik. Szerencsére az árusoknál van bőven választék, így, ha épp az számunkra a legfontosabb, hogy minél tovább maradhasson lakásunk ékessége a karácsonyfánk, akkor is találhatunk megfelelőt.

Igaz, nem a vágott fenyő a legtartósabb, de utánozhatatlan az illata és a szépsége, így sokan voksolnak erre az opcióra. Akinél ilyen fa lesz a karácsony jelképe, s szeretné, ha sokáig gyönyörködhetne benne, érdemes jegenyét, avagy nordmann fenyőt választani, ez ugyanis, bár nem a legolcsóbb, az élen jár a tartósság szempontját tekintve, levelei alig hullanak.

Ha a következőt választanánk a listáról, akkor az az ezüstfenyő, s a szúrós lucfenyő, majd őket követik a közönséges lucfenyő – amely a legnépszerűbb is egyben – és végül a feketefenyő.

Aki a tartósságot helyezi előtérbe, annak a zsebébe kell majd nyúlnia, de talán érdemes a méretből lejjebb adni, s ha nem fontos, hogy plafonig érjen a karácsonyfa, akkor belefér egy olyan fenyő, amelyet sokáig csodálhatunk lakásunk ékességeként.

Mindenki maga döntheti el, milyen fával lenne számára legvarázslatosabb az ünnep, mit engedhet meg magának, s ezeket mérlegelve választhat! Reméljük, a tartóssági lista is segít, hogy a legmegfelelőbb fenyő alá kerüljenek idén az ajándékok!

Forrás: bien.hu

Kapcsolódó témák: #karácsony | #karácsonyfa |