Az utolsó adventi hétvégén, még a karácsonyi bejgli sütése előtt egy-egy tepsi krémsajt-mázas fahéjas és kakaós csigával ünnepeljük a téli szünet kezdetét. Ez az Amerikából származó finomság minden édesszájút elvarázsol puhaságával és fantasztikus ízével. Aki nem szereti a fahéjat, kakaós változatban is elkészítheti.
A tésztához 3 dl tej, 4 dkg élesztő, 65 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, só szükséges.
A fahéjas töltelékhez: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj és fahéj ízlés szerint. A kakaós töltelékhez: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg cukrozatlan kakaópor. A mázhoz 20 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 15 dkg cukor.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát addig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas lesz. Meleg helyen, letakarva 45-60 percet kelesztjük. Kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a fahéjas (vagy kakaós) cukorral.

Feltekerjük és egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Negyed órát pihentetjük, aztán 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Közben a krémsajtot jól kikeverjük a cukorral és a vajjal. A még forró csigákat a krémmel bekenjük és jó étvággyal elfogyasztjuk.