Kavalkád a városban, hétvégére ajánljuk!

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.07.05. 12:11

A hétvége legfontosabb eseménye a Győrkőcfesztivál. Egészen vasárnap estig 10 helyszínen 1000 program várja a kicsiket, nagyokat egyaránt. Részletek a gyorkoc.hu-n.

A hétvégi Győrkőcfesztivál programja ide kattintva érhető el!

A Győri Zsidó Hitközség július 7-én 11 órától gyászmegemlékezést tart a győr-szigeti zsidó temetőben, a 80 évvel ezelőtt Győrből és környékéről elhurcolt és meggyilkolt több mint ötezer zsidó polgártársunk emlékére. A megjelenteket Villányi Tibor, a Győri Zsidó Hitközség elnöke köszönti. Beszédet mond prof. dr. Grósz Andor, a MAZSIHISZ elnöke, dr. Sztáray Péter András biztonságpolitikáért felelős államtitkár, dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Emlékbeszédet tart Totha Péter Joel vezető tábori főrabbi, a Győri Zsidó Hitközség főrabbija. Közreműködik Gara István, a Győri Zsidó Hitközség kántora. 

A Zsidók Győri Gyökerei Világtalálkozót is ezen a hétvégén tartják városunkban. Az eseménysorozaton 200 vendég vesz részt 15 országból. 

A világtalálkozó számos rendezvényt foglal magába, többek között tudományos konferenciát, klasszikus és könnyűzenei programot, valamint emléktábla-avatást a hajdani Budai úti barakkok helyszínén. A temetőben közös faültetést tartanak, valamint hagyományos Holokauszt-emlékünnepélyt. Különleges esemény lesz a Széchenyi István Egyetem gondozásában elkészült Zsidó Kiválóságok Kiállítása Győr megnyitó ünnepsége. Részletes program: jewishgyor.org

Július 7-én, vasárnap 18 órakor a győri Szentlélek-templomban Benke Panna orgonahangversenye lesz. A műsorban Bach, Guilmant, Dubois és Widor művei szerepelnek. A belépés díjtalan.

John Williams: Stoner című művéről beszélgethetnek július 8-án 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében. A könyvklub moderátora Galambos Krisztina könyvtáros. A részvétel ingyenes, de könyvtári tagsághoz kötött.

Szabadtéri mozi lesz Szabadhegyen, a József Attila Művelődési Ház udvarán július 9-én 20.30-kor. Az érdeklődők A kiskedvencek titkos élete 2. című amerikai animációs vígjátékot láthatják.

Nyári képet készíthetnek papírtányérból július 11-én 10 és 10.45 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtárában. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés telefonon (96/516-677) vagy személyesen a Gyermekkönyvtárban.

Az Udvari koncertek keretén belül Hagen Orsolya és a Hungarian Salon Band zenél július 12-én 19 órakor a József Attila Művelődési Ház udvarán.

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #programajánló |