Óvónők rémálmai

Így ne öltöztessük óvodába a gyermekeket!

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.01. 19:03

Sok szülő imádja divatosan öltöztetni a gyermekét, ám vannak olyan ruhadarabok, amelyek kevésbé számítanak praktikus választásnak, ha óvodába készülünk.

Rengeteg gyerekruha közül válogathatnak a szülők, az egyszerűtől egészen a különleges darabokig megtalálunk mindent, már a kisgyermekek is ölthetnek magukra igazán trendi öltözetet. A divatos ruháknak azonban nem mindig van itt az idejük: az óvónők például nem feltétlen örülnek egy-egy ilyen ruhadarabnak.

Egy TikTok-videó is terjed az interneten, amelyben egy egykori óvónő, Amber Jones hívja fel a figyelmet arra, mit ne adjunk a gyerekre, ha óvodába visszük, elkerülve ezzel, hogy az ott dolgozók rémálmait váltsuk valóra. Persze mindenkire rá van bízva, hogy eldöntse, megfogadja-e a jótanácsot.

Nézzük csak a tiltólistát!

1. Belebújós kezeslábasok

A kezeslábasok praktikusnak, kényelmesnek tűnhetnek, de valójában csak a szülők kedvencei, az óvónők kevésbé szeretik. Gyakran arra kérik a szülőket, ha a kezeslábas mellett is döntenek, kerüljék a belebújós öltözetet, inkább gombos vagy zipzáras változatot adjanak a gyermekekre, így az óvónőknek is sokkal könnyebben megy majd az öltöztetés.

2. Harisnyák

Nem igazán jó választás az óvodába menet a harisnya sem, hiszen a színes, mintás darabok csak mutatósak, de nem tartósak. Hamar kiszakadhatnak játék közben, és az óvónők sietségükben nem mindig megfelelően adják vissza a kislányokra öltözésnél, így könnyen kényelmetlen viselet is lehet.

3. Fűzős bakancsok és csizmák

Mielőtt az óvodás csoport kimenne az udvarra, rengeteg idő mehet el az öltözéssel, ha minden gyereknek fűzős a lábbelije. Az óvónők praktikussági szempontból a belebújós, tépőzáras verziókat preferálják.

Forrás: elle.hu

Illusztráció: Pixabay

Kapcsolódó témák: #gyerekek | #óvoda | #ruha |