Fedett sípálya épülhet Győrtől egy órányira

Szigeti Sándor Sport Park International
2023.02.15. 10:45

Számos szabadtéri sportlétesítmény mellett egy egész évben nyitva tartó fedett sícsarnok és egy biatlon stadion is épülhet a Győrtől alig egy órás autóútra lévő Galántán.

A gigantikus szlovákiai projekt összesen harmincnégy hektáron valósulna meg. Ami igazán különlegessé teszi, az a 750 méter hosszú, 120 méter széles, 48 méteres szintkülönbséggel rendelkező beltéri sípálya, amelyhez hasonló nincs a régióban.

Az egész évben nyitva tartó sípálya tetejére négyszemélyes lanovkával lehetne feljutni. A látogatók kiszolgálásáról többek között egy nyolcvan férőhelyes, körpanorámás bár és étterem gondoskodna, amely kilátóként is működne.

A szabadidős síelésre tervezett fedett pálya mellé egy biatlon stadion (a biatlon a sífutást és a lövészetet ötvöző téli sport), valamint egy 50 sportoló befogadására alkalmas sífutó alagút is épülne Galántán.

„A csarnokban lehetőség van egész éves iskolai síoktatásra, valamint sífutó tanfolyamok vagy speciális testnevelési órák megtartására a gyermekek számára. A sífutó alagút hossza és profilja lehetővé teszi a rendszeres sífutást és a biatlonversenyek rendezését” – írják a Sport Park International honlapján.

A tervek szerint a beruházás első üteme 2025-ben kezdődik, ezt követően pedig 2027-ben adnák át a teljes sportkomplexumot.

Kapcsolódó témák: #Győr | #síelés | #téli sportok |