Karácsonyfánk lakói

Érdemes átnézni, hogy mit rejt a fenyő!

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.12.23. 10:10

Nyakunkon a karácsony, ilyenkor a lakásunk ékessége a gyönyörű karácsonyfa, de azért érdemes megnéznünk, mit is viszünk be a fenyővel az otthonunkba, ugyanis érhetnek nem kívánt meglepetések, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Sokan már beszerezték a szép zöld fenyőt, vannak, akik már az ünnep előtt feldíszítették, de olyanok is akadnak, akik csak 24-én állítanak fát az otthonukban. Arról korábban már írtunk, hogy vásárlás előtt mi alapján tudjuk mérlegelni, milyen is a jó karácsonyfa, arról viszont még nem esett szó, hogy érdemes jól átnézni a kiválasztott fát, hiszen nem is sejthetjük, mi minden bújhat meg az ágak között.

Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a fenyőfánkkal egy komplett mini-ökoszisztéma költözik a lakásunkba, amely korábban a természet részeként fogadta a különféle rovarokat. A jó meleg szobába hurcolva azt hihetik ezek a kis élőlények, hogy a hideg tél véget ért, s ideje mozgolódniuk, táplálékot keresniük.

Amire nagyon figyeljünk, mielőtt átlépnénk a küszöböt a fánkkal, hogy találunk-e tobozokhoz hasonló kinövéseket az ágak között, azok ugyanis imádkozó sáska utódait rejtő kis építmények, amelyekből több száz pici sáska kelhet ki a házunkban. Ha ilyenekre figyelnénk fel, vágjuk le a fura kis „tobozokat” rejtő ágakat, s vigyük ki a kertbe, a szabadba, ahol nyugodtan kikelhetnek majd az apró élőlények, senkit sem zavarva, és táplálékot is találnak majd maguknak, amire a házban nem lenne lehetőségük. Ezzel megmenthetünk sok-sok ártatlan életet, ráadásul magunkat is megkímélhetjük a kellemetlenségektől.

Forrás: divany.hu

Kapcsolódó témák: #karácsony | #karácsonyfa |