Elhunyt a Love Story sztárja

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.12.09. 08:21

Ryan O'Neil amerikai színész 82 éves korában hunyt el. A tragédiáról a fia számolt be a közösségi oldalán. - írja a blikk.hu.

A színész élete egyik legemlékezetesebb alakítását a Love Storyban nyújtotta, O’Neil nagy népszerűségnek örvendett filmes és sorozatos körökben egyaránt.

A fia, Patrick O’Neil a következőt írta Instagram-oldalára: „Apám békésen hunyt el, szerető családja mellette volt, akik támogatták őt” – írta meg a BBC. Családja nem közölte a halál okát, de O’Nealnél 2001-ben leukémiát, majd 2012-ben pedig prosztatarákot állapítottak meg.

Ryan O’Neil nem színészként, hanem bokszolóként kezdte pályafutását. 1964-ben tűnt fel elsőként a tévéképernyőn Rodney Harrington szerepében, a Peyton Place című sorozatban.

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. O’Neil-t ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.

2007-től kezdve a Dr. Csont című televízió sorozatban játszott pár alkalommal, amelyben a főszereplő, Booth édesapjának karakterébe bújt. – közölte a blikk.hu.

Érdekesség, hogy a Love Story nemcsak mint film lett roppant népszerű, hanem az egyik betétdala, a Where do I begin is meghódította a világot, Oscar-díjat is nyert. Hazánkban Kovács Kati is énekelte 1971-ben.

Sőt, még ennél is érdekesebb, hogy magyar szövegét Litkei Ervin jegyzi, s a csodálatos magyar színésznő, Karády Katalin is előadta 1971. szeptember 3-án, Montrealban…

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #film | #gyász | #Gyászhír |