Karácsonyi menü

Ehető koszorúk az ünnepi asztalon

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.12.14. 10:55

A karácsonyi asztal ékessége lehet egy kreatívan megálmodott, ízlésesen összerakott, ételekből készült koszorú, amelyet aztán persze el is fogyaszthatunk.

Az adventi koszorú hozzátartozik az ünnephez, de mi lenne, ha ezúttal ehető koszorút álmodnánk a karácsonyi asztal közepére? Legyen szó nassolnivalóról, előételről vagy desszertről, szemet gyönyörködtető köralakú ételkompozíciókat varázsolhatunk, ha van kedvünk kicsit játszadozni az ízekkel, a formákkal és a színekkel.

1. Sajtkoszorú

Sajttálról már hallottunk, de biztosan igazi különlegesség lenne, ha idén karácsonykor sajtkoszorúval rukkolnánk elő. A köralakban elhelyezett, apró kockákra vágott, különböző fajtájú sajtokhoz társíthatunk olívabogyót, koktélparadicsomot, de az ünnepi pompát igazán úgy adhatjuk meg, ha friss fűszernövényekkel, például zsályalevéllel rakjuk körbe.

2. Finomságok nyárson

Zöldségekből, sajtokból, felvágottakból és zöldfűszerekből és csodás ehető koszorút alkothatunk, ha a hozzávalóinkat picike nyársakra tűzzük, és szépen körben helyezzük el. A nyárs használata azért is praktikus, mert így mindenki egyben vehetei le a finomságokat a tálról, s nem szükséges egyenként csipegetni.

3. Ehető virágpompa

Nagyon esztétikus lehet, ha például szalámiból készítünk virágot, de sajtok, diófélék, aszalványok és ehető virágok is remekül mutatnak egy tálon, koszorút formázva.

Még több ehető koszorúért kattintson IDE!

Forrás: bien.hu

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #étkezés | #karácsony |