Hirdetés

Az aromadiffúzorok jótékony hatásai

Fotó: freepik.com
Tóth Vivien
2021.10.17. 12:09

Az aromadiffúzorok nagy népszerűségnek örvendenek, mivel javítják a levegő minőségét, valamint illatosításra és aromaterápiára is használhatóak. Működésük biztonságos párologtatást nyújt nyílt láng használata nélkül, mely a testi és lelki egészségünkre is pozitív hatással lehet.

Hirdetés

A diffúzorok felhasználási módjai

Az elektromos diffúzorok nemcsak szép díszei a lakásnak, hanem stresszoldásra, immunerősítésre is kitűnően használhatóak. Létezik száraz és vizes működésű készülék is, melyek felhasználási módja abban tér el, hogy szeretnénk-e párásítani a helyiséget, ahol használjuk, vagy sem.

A hagyományos teamécseses párologtatással ellentétben a diffúzorok ultrahang-tecnológiával mikroszemcsékké porlasztják szét a vizet és az illóolajat a lakás életterébe juttatva.

Hirdetés

Biztonságosan alkalmazható gyerekszobába is, mivel vízszintérzékelő segítségével automatikusan kikapcsol, ha elfogy a folyadék belőle.

Hatásuk révén tisztítja és fertőtleníti a lakás levegőjét, amit kellemes illattal borít be. Számos készülék fényhatással is bír, mely nyugtató hatással lehet az idegrendszerünkre.

A készülék élettani hatásai

Amennyiben fertőtleníteni szeretnénk a lakás levegőjét, akkor csepegtessünk a készülékbe pár csepp fahéj, kakkukfű vagy borsmenta illóolajat, amelyek antibakteriális hatással bírnak. Segítik a tüdő tisztulását, így az őszi felső légúti betegségek ellen is kitűnően alkalmazható.

Ha nyugtató esti légkört szeretnénk teremteni, akkor válasszunk narancs, cédrusfa vagy levendula illóolajat. A késő esti órákban ezeket belélegezve csökkenti a stresszt és felkészíti az idegrendszerünket a kiegyensúlyozott, elalvás előtti időszakra.

Abban az esetben, ha a lakást szeretnénk őszi illatba borítani, keverjünk össze pár csepp narancs, fahéj és szegfűszeg illóolajat, mely tökéletes lakásillatosító lesz.

Kapcsolódó témák: #életmód | #otthon |
likeold
a fb oldalunkat