…ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ!

J. Kovács Andrea Fotó: Depositphotos
2023.06.16. 06:38

Újra itt a nyári szünet. Minden diák álma válik ma valóra, amikor az évzáró és a bizonyítványosztás után kilép az iskola kapuján. Tanulás és számonkérések helyett két és fél hónap szabadság. A végtelen lehetőségek tárháza. Vagy mégsem? J. Kovács Andrea jegyzete.

Tartalom és elképzelések híján bizony néhány nap alatt unalomba fullad a várva várt vakáció. Igaz, rengeteg tematikus táborból választhatunk, de az sem jó, ha a csemeténk az egész nyarat távol tölti tőlünk, s akkor a sokszor igencsak borsos árakról nem is beszéltünk.

Célszerű előre megtervezni az előttünk álló szünetet. Tanítsuk meg a gyermeket arra, hogy a digitális világon kívül mennyi izgalmas dolog várja őket. Ha van a közelben erdő, mező, vízpart vagy épp a nagymama kertje, mindegyik ezernyi felfedeznivalót kínál.

Legyen együtt az egész család akár nyaraláson, akár rövidebb kirándulásokon vagy csak amolyan otthoni lazulós napokon. Töltsünk minél több időt a szabadban, játsszunk, mozogjunk, süssünk, főzzünk, nevessünk! Készítsünk listát olyan dolgokból, amit könnyedén meg tudunk valósítani, próbáljunk meg mindennap valami újat csinálni. Nézzük meg legalább egyszer a napfelkeltét, menjünk ki kora reggel a piacra, együnk sok gyümölcsöt, fagyizzunk, süssünk pizzát, éljük át közösen a fesztiválok hangulatát, számoljunk csillagokat. Töltsük föl testünket, lelkünket vitaminokkal, energiával, jókedvvel, az együttlét örömével, élvezzük a nyár ajándékait! Egyszóval éljünk!

Fotó: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #iskola | #jegyzet | #nyári szünet | #Szemszög | #Vakáció |