Szemszög

Sportos város

Pécskai István
2023.10.15. 16:05

Legyünk büszkék a város csapataira, drukkoljunk nekik! Pécskai István jegyzete.

Aligha vitatható, Győr az egyik legszebb település Magyarországon. Természeti értékeire, festői belvárosára méltán lehetünk büszkék. Ahogyan arra is, hogy tehetséges művészek öregbítik a hírnevét, elég csak a világszerte elismert balett-társulat tagjait és az itt tevékenykedő, zseniális színészeket említeni. Győr emellett sportos városnak is tekinthető. Nincs még egy olyan vidéki település hazánkban, amely ennyi kiváló profi csapattal rendelkezne. A Győri Audi ETO KC 2013 óta ötször hódította el a Bajnokok Ligája-serleget. Minden évben a végső esélyesek között jegyzik az elit sorozatban – legutóbb harmadik, előtte második lett. Idehaza rekordbajnok, s címvédő az NB I.-ben. Vitathatatlanul a világ egyik legjobb női kézilabdaklubja.

A négyszeres első osztályú bajnok ETO FC vezeti az NB II. tabelláját, s jó esélye van rá, hogy 2015-ös, fájdalmas kizárása után ismét a hazai fociélvonalban szerepeljen. A másodosztályban a Gyirmót is jó formába lendült, az elmúlt három meccsét megnyerte.

A női focisták évek óta pazarul teljesítenek: az ETO FC Győr hibátlan az NB I.-ben, kétszeres címvédő a Magyar Kupában.

Az UNI Győr GYVSE női vízilabda-együttese az ob I.-ben játszik, évről évre fejlődik.

Az UNI Győr női kosárlabdagárdája legutóbb ezüstérmes lett az élvonalban. Az aktuális idényben a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában szerepel, ahol remélhetőleg a jövő héten megszerzi első győzelmét.

Legyünk büszkék rájuk, drukkoljunk a város csapatainak!

Illusztráció: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #sport | #Szemszög |