Hirdetés
Szemszög

In memoriam Benedek Tibor (1972–2020)

Fotó: UVSE
Bobory Balázs jegyzete
2020.06.18. 10:49

Hirdetés

Ha valakiről, akkor rólad biztosan azt gondoltuk, Tibor, hogy győzni fogsz.

Mert bebizonyítottad már gyerekként is, hogy nem lehet akadály gerincferdülés, vagy kevesebb labdaérzék, nincsenek fizikai, szellemi gátok, képes vagy felülírni a földi törvényeket, képes vagy akkor is a víz felszínén maradni, ha alulról százak rántanának a mélységbe, mert ha mindent elkövetsz érte, a legjobbá tudsz válni, kiemelkedni a többiek közül.

Hirdetés

A földi törvényeket meghazudtoltad, most az istenivel is hadakoztál – végül nem maradhattál tovább, el kellett menned. Talán azért, hogy elkísérd a nálad majd« négy évtizeddel idősebb, szintén háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti Györgyöt egy másik, számunkra még ismeretlen uszoda felé.

Itteni létedet legendás győzni akarásoddal meghosszabbítottad, s ahogy korábban reményt adtál egy egész nemzetnek, most utolsó erőddel minden tudásodat igyekeztél átadni tizenéves fiatal vizílabdázóknak, akik talán már nem is emlékeznek balkezes bombáidra, de testközelből ismerték meg azt a fajta mentalitást, amelynek a köszönhetően a legnagyobb lettél.

A vezér, a bálvány.

Nagyon kevés tökéletes sportembert ismerünk. Gyarlók vagyunk, hibákkal tele, és már nem is nagyon hiszünk a példaképekben, már nem tapétázzuk ki poszterekkel a szobánk falát, mert manapság a jóban is mindig ott lapul a rossz, s a tévedések sokkal könnyebben és gyakrabban kiderülnek, bálványaink sorra ledőlnek.

És ezért lehetünk boldogok, hogy ismertünk, láttunk Téged. Mert gyermekeinknek is őszinte szívvel elmesélhetjük, hogyan éltél és alkottál, mennyit dolgoztál és főleg milyen értékek mentén. A legnagyobb „sztárság” közepette is szerény, barátságos ember maradtál, mellette példás családfő, igazi nemzeti ikon.

Ezért is baj, Tibor, hogy ennyire fiatalon mentél el, mert egyre kevesebben vannak, akiben ennyire vakon lehet hinni, megbízni, feltétel nélkül elismerni, csodálni.

Nincs más dolgunk, csak hirdetni, megőrizni azokat az elveket, amelyek mentén felépítetted fájdalmasan rövid, de annál tartalmasabb, példamutató életed.

Köszönjük Neked!

Kapcsolódó témák: #Szemszög |
likeold
a fb oldalunkat