Figyeljünk egymásra!

Pécskai István Illusztráció: depositphotos.com
2023.07.08. 11:54

Pécskai István kollégánk jegyzete.

Egyre-másra érik egymást a végzetes közúti balesetek hazánkban. Borzalmas olvasni, hogy ártatlan emberek halnak meg, vagy sérülnek meg súlyosan, akár életveszélyesen mások őrültsége és/vagy figyelmetlensége miatt. Győr közelében, Vámosszabadi külterületén egy kisbusz letarolt négy kerékpárost, akik szabályosan haladtak egymás mögött. A vétkes sofőr előzni kezdett egy már előzésben lévő autót, áttért a biciklisek sávjába, s elütötte őket. Sajnos az egyikük életét már nem lehetett megmenteni, a másikuk súlyos sérülésekkel került kórházba.

A fővárosban egy őrült mercedeses 150-nel száguldozva versenyzett egy BMW-vel az Árpád hídon. Autójával nekiütközött a szalagkorlátnak, és megölt egy szabályosan közlekedő biciklist.

Sajnos nem egyedi eset borzolta a kedélyeket az M0-ás autóúton, Dunakeszinél: egy idős férfi rossz irányba hajtott fel a sztrádára, s szemben a forgalommal haladt jó néhány percen át. Csodával határos módon elkerülte az ütközést, de ez nem rajta múlt, hanem a szerencsének, valamint a szabályoson közlekedő autósok és kamionosok lélekjelenlétének volt köszönhető.

Kánikula van, ilyenkor a járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek, így sajnos megnő az esélye annak, hogy balesetet okozzanak. Éppen ezért kellene nyáron a szokásosnál is fokozottabb figyelemmel közlekedni. Próbáljunk türelmesek lenni! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne teremtsünk veszélyes szituációkat az utakon, és megelőzzük a baleseteket.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #jegyzet | #Szemszög |